Klasa II

Wykaz podręczników do klasy drugiej ZSZ nr 8

Klasa druga – kucharz 2016/2017

przedmiot

Tytuł podręcznika, autor, wydawnictwo

j.polski

Język polski ( część 2) J.Kusiak, B. Chuderska, podręcznik dla ZSZ, Operon

religia

„Na drogach wiary” wyd, Jedność

j.angielski

English File, podręcznik i ćwiczeniówka , poziom elementary, third edition, wyd. Oxford, autorzy: Christina Latham -Koening ,Clive Oxenden, Paul Seligso – kontynuacja

historia

Podręcznik do szkoły ponadginnazjalnej, zakres podstawowy, wydawnictwo Operon „Ciekawi świata” Janusz Ustrzycki

przedsiębiorczość

„Krok w przedsiębiorczość” Z. Makieła, T. Rachwał ćwiczeniówka wyd. Nowa Era

matematyka

Odkrywamy na nowo” , podręcznik dla ZSZ część 2, wyd. Operon, Kiljańska,Konstantynowicz, Pająk, Ukleja

wyposażenie

kontynuacja podręczników z klasy I

technologia

kontynuacja podręczników z klasy pierwszej

„Sporządzanie i ekspedycja potraw i  napojów. Część 2. Technologia gastronomiczna” – Anna Kmiołek, wyd. WSiP

„Gastronomia. Tom II. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1” – Małgorzata Konarzewska, wyd. WSiP i rea

zajęcia praktyczne

„Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń. Część 2.” – Iwona Namysław, Lidia Górska, wyd. WSiP i rea

 

Klasa druga – pracownik pomocniczy obsługi hotelowej 2016/2017

przedmiot

Tytuł podręcznika, autor, wydawnictwo

j.polski

Język polski ( część 2) J.Kusiak, B. Chuderska, podręcznik dla ZSZ, Operon

religia

„Na drogach wiary” wyd, Jedność

j.angielski

English File, podręcznik i ćwiczeniówka , poziom elementary, third edition, wyd. Oxford, autorzy: Christina Latham -Koening ,Clive Oxenden, Paul Seligso – kontynuacja

historia

Podręcznik do szkoły ponadginnazjalnej, zakres podstawowy, wydawnictwo Operon „Ciekawi świata” Janusz Ustrzycki

przedsiębiorczość

„Krok w przedsiębiorczość” Z. Makieła, T. Rachwał ćwiczeniówka wyd. Nowa Era

matematyka

Odkrywamy na nowo” , podręcznik dla ZSZ część 2, wyd. Operon, Kiljańska,Konstantynowicz, Pająk, Ukleja

Technologia hotelarstwa

„Organizacja pracy służby pięter” WSiP W. Dragoń, B. Granecka-Wrzosak

Prace pomoc. w hotelarst.

„Usługi żywieniowe w hotelarstwie” WsiP B. Granecka-Wnosek

 

 

Klasa druga – cukiernik 2016/2017

przedmiot

Tytuł podręcznika, autor, wydawnictwo

j.polski

Język polski ( część 2) J.Kusiak, B. Chuderska, podręcznik dla ZSZ, Operon

religia

„Na drogach wiary” wyd, Jedność

j.angielski

English File, podręcznik i ćwiczeniówka , poziom elementary, third edition, wyd. Oxford, autorzy: Christina Latham -Koening ,Clive Oxenden, Paul Seligso – kontynuacja

historia

Podręcznik do szkoły ponadginnazjalnej, zakres podstawowy, wydawnictwo Operon „Ciekawi świata” Janusz Ustrzycki

przedsiębiorczość

„Krok w przedsiębiorczość” Z. Makieła, T. Rachwał ćwiczeniówka wyd. Nowa Era

matematyka

Odkrywamy na nowo” , podręcznik dla ZSZ część 2, wyd. Operon, Kiljańska,Konstantynowicz, Pająk, Ukleja

technika

Technika w produkcji cukierniczej –  kontynuacja podręcznika z klasy pierwszej

technologia

Technologie produkcji cukierniczej – kontynuacja podręcznika z klasy pierwszej

 

Klasa druga – blacharz samochodowy 2016/2017

przedmiot

Tytuł podręcznika, autor, wydawnictwo

j.polski

Język polski ( część 2) J.Kusiak, B. Chuderska, podręcznik dla ZSZ, Operon

religia

„Na drogach wiary” wyd, Jedność

j.angielski

English File, podręcznik i ćwiczeniówka , poziom elementary, third edition, wyd. Oxford, autorzy: Christina Latham -Koening ,Clive Oxenden, Paul Seligso – kontynuacja

historia

Podręcznik do szkoły ponadginnazjalnej, zakres podstawowy, wydawnictwo Operon „Ciekawi świata” Janusz Ustrzycki

przedsiębiorczość

„Krok w przedsiębiorczość” Z. Makieła, T. Rachwał ćwiczeniówka wyd. Nowa Era

matematyka

Odkrywamy na nowo” , podręcznik dla ZSZ część 2, wyd. Operon, Kiljańska,Konstantynowicz, Pająk, Ukleja