Wykaz podręczników do klasy drugiej ZSZ nr 8
Kliknij w link aby pobrać listę podręczników dla uczniów z klasy trzeciej. Będzie ją wtedy można łatwo wydrukować.
Klasa trzecia – kucharz 2016/2017
przedmiot | Tytuł podręcznika, autor, wydawnictwo |
j.polski | Język polski ( część 2) J.Kusiak, B. Chuderska, podręcznik dla ZSZ, Operon |
religia | „Za progiem nadziei” lub „Z wiarą na progu miłości” wyd. Jedność |
j.angielski | New Horizons 1, wyd. Oxford, autorzy Radley, Simons, Wieruszewska, podręcznik dla szkół ponadgimnzajalnych – kontynuacja z klasy pierwszej |
przedsiębiorczość | „Krok w przedsiębiorczość” Z. Makieła, T. Rachwał ćwiczeniówka wyd. Nowa Era |
matematyka | Odkrywamy na nowo” , podręcznik dla ZSZ część 2, wyd. Operon, Kiljańska,Konstantynowicz, Pająk, Ukleja |
WOS | „Ciekawi świata” zakres podstawowy dla szkoły ponadgimnazjalnej, autor Maciej Batorski, wyd. Operon |
wyposażenie | kontynuacja podręczników z klasy pierwszej i drugiej |
technologia | „Gastronomia. Tom II. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2.” – Małgorzata Konarzewska, wyd. WSiP i rea |
zajęcia praktyczne | kontynuacja podręczników z klasy pierwszej i drugiej |
podstawy działalności gospodarczej | „Gastronomia. Tom III. Działalność gospodarcza w gastronomii” – Hanna Górska-Warsewicz, Beata Sawicka, Teresa Mikulska, wyd. WSiP i Rea |
Klasa trzecia – cukiernik 2016/2017
przedmiot | Tytuł podręcznika, autor, wydawnictwo |
j.polski | Język polski ( część 2) J.Kusiak, B. Chuderska, podręcznik dla ZSZ, Operon |
religia | „Za progiem nadziei” lub „Z wiarą na progu miłości” wyd. Jedność |
j.angielski | New Horizons 1, wyd. Oxford, autorzy Radley, Simons, Wieruszewska, podręcznik dla szkół ponadgimnzajalnych – kontynuacja z klasy pierwszej |
przedsiębiorczość | „Krok w przedsiębiorczość” Z. Makieła, T. Rachwał ćwiczeniówka wyd. Nowa Era |
matematyka | Odkrywamy na nowo” , podręcznik dla ZSZ część 2, wyd. Operon, Kiljańska,Konstantynowicz, Pająk, Ukleja |
WOS | „Ciekawi świata” zakres podstawowy dla szkoły ponadgimnazjalnej, autor Maciej Batorski, wyd. Operon |
technika |
Technika w produkcji cukierniczej – kontynuacja podręcznika z klasy pierwszej i drugiej |
technologia |
Technologie produkcji cukierniczej – kontynuacja podręcznika z klasy pierwszej i drugiej |
Klasa trzecia – pracownik pomocniczy obsługi hotelowej 2016/2017
przedmiot | Tytuł podręcznika, autor, wydawnictwo |
j.polski | Język polski ( część 2) J.Kusiak, B. Chuderska, podręcznik dla ZSZ, Operon |
religia | „Za progiem nadziei” lub „Z wiarą na progu miłości” wyd. Jedność |
j.angielski | New Horizons 1, wyd. Oxford, autorzy Radley, Simons, Wieruszewska, podręcznik dla szkół ponadgimnzajalnych – kontynuacja z klasy pierwszej |
przedsiębiorczość | „Krok w przedsiębiorczość” Z. Makieła, T. Rachwał ćwiczeniówka wyd. Nowa Era |
matematyka | Odkrywamy na nowo” , podręcznik dla ZSZ część 2, wyd. Operon, Kiljańska,Konstantynowicz, Pająk, Ukleja |
WOS | „Ciekawi świata” zakres podstawowy dla szkoły ponadgimnazjalnej, autor Maciej Batorski, wyd. Operon |
Technologia | „Organizacja pracy służby pięter” WSiP W. Dragoń, B. Granecka-Wrzosak |
Prace pomocnicze | „Usługi żywieniowe w hotelarstwie” WsiP B. Granecka-Wnosek |
Klasa trzecia – blacharz samochodowy 2016/2017
przedmiot |
Tytuł podręcznika, autor, wydawnictwo |
j.polski | Język polski ( część 2) J.Kusiak, B. Chuderska, podręcznik dla ZSZ, Operon |
religia | „Za progiem nadziei” lub „Z wiarą na progu miłości” wyd. Jedność |
j.angielski | New Horizons 1, wyd. Oxford, autorzy Radley, Simons, Wieruszewska, podręcznik dla szkół ponadgimnzajalnych – kontynuacja z klasy pierwszej |
przedsiębiorczość | „Krok w przedsiębiorczość” Z. Makieła, T. Rachwał ćwiczeniówka wyd. Nowa Era |
matematyka | Odkrywamy na nowo” , podręcznik dla ZSZ część 2, wyd. Operon, Kiljańska,Konstantynowicz, Pająk, Ukleja |